FinaForte Zakelijk

Bedrijfsovername financieren

Finaforte is gespecialiseerd in het financieren van een bedrijfsovername.

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent het financieren van een bedrijfsovername? Neem dan contact op of plan een gratis oriëntatiegesprek en wij vertellen je alles over de mogelijkheden.

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

Bedrijfsovername financieren
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Naast banken ook andere financiers

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

De beste rente & voorwaarden

Bedrijfsovername financieren? Finaforte regelt het voor je

De ondernemersdesk van Finaforte is gespecialiseerd in het financieren van bedrijfsovername. Waar andere partijen overname financieringen juist mijden, zijn wij juist gespecialiseerd in het financieren van bedrijfsovernames, ook als dit horeca ondernemingen en goodwill betreffen.

Doordat wij bij veel banken en financiers zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heb je bij ons altijd de grootste kans van slagen met de juiste overname financiering voor jouw toekomstige onderneming.

Wij hebben meer dan 50 financieringsoplossingen voor jouw bedrijfsovername te financieren beschikbaar.

Meer informatie over een bedrijfsfinanciering?

Wilt je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

100% onafhankelijk

Specialist in bedrijfsovername

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Via ons kun je méér lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

    Ik accepteer het privacy beleid

    100% onafhankelijk

    Specialist in bedrijfsovername

    Wij begrijpen ondernemers

    Meer dan 95% slagingskans

    Altijd de laagste rente

    Via ons kun je méér lenen

    Altijd een gratis oriënterend gesprek

    Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

    Bel ons op 085-0074080

    Plan een gratis oriënterend gesprek!

      Ik accepteer het privacy beleid

      Kenmerken bedrijfsovername financieren

      Looptijd

      De looptijd van een lening bij bedrijfsovername is standaard 5 jaar. Wanneer er sprake is van een achtergestelde lening van de verkoper kan een langere looptijd worden afgesproken. Vaak mag er alleen niet worden afgelost op de lening tijdens de eerste 24 maanden.

      Rente

      Hoeveel rente je betaalt bij een lening voor een bedrijfsovername is afhankelijk van de casus en de actuele rentestanden. Op dit moment betaal je tussen de 6% en 8% wanneer je meer zekerheid van financiering kunt bieden. Wanneer er geen onderpand als zekerheid kan worden gegeven, zoals bijvoorbeeld vastgoed, inventaris of voorraad, dan kan de rente hoger uitvallen.

      Hoofdsom lening

      Je kunt tot maximaal 70% financieren bij een bedrijfsovername. Je moet er dus rekening mee houden dat je ongeveer 30 tot 40 procent met eigen vermogen moet financieren. Soms is een lagere eigen inbreng mogelijk, wanneer er bijvoorbeeld extra zekerheden kunnen worden gegeven over jouw financiële positie, zoals een overwaarde op de privéwoning of privévermogen.

      Z

      Dit kan gefinancieerd worden

      Bedrijfsovernames, waaronder ook horecaondernemingen en goodwill.

      Z

      Belangrijke factoren

      Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het financieren van een bedrijfsovername zijn:

      • Een goed bedrijfsplan
      • Hoe zien de financiële cijfers eruit van de over te nemen onderneming?
      • Hoeveel eigen vermogen je kunt inbrengen
      • Is er een bijvoorbeeld een achtergestelde lening van de verkoper om de vermogenspositie van de koper te verbeteren?

      Om de beste rentes en offertes voor het financieren van een bedrijfsovername te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van Finaforte kunnen jou helpen bij het financieren van een bedrijfsovername.

      bedrijfsfinanciering

      Wil je meer informatie?
      Plan een gratis oriënterend geprek.

      Wij vergelijken 50+ bedrijfspand hypotheken

      Wij werken met meer dan 50 financiers en zijn 100% onafhankelijk

      ING zakelijke hypotheek
      abn amro zakelijke hypotheek
      sns bedrijfshypotheek
      mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
      Rabobank zakelijke hypotheek
      floryn zakelijke hypotheek
      nibc bouwfinanciering
      new10 zakelijke hypotheek 200
      vastgoed hypotheek domiinvest
      ING zakelijke hypotheek
      abn amro zakelijke hypotheek
      sns bedrijfshypotheek
      mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
      Rabobank zakelijke hypotheek
      floryn zakelijke hypotheek
      nibc bouwfinanciering
      new10 zakelijke hypotheek

      + 40 andere financiers

      1. Gratis gesprek

      Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, mogelijke rente en voorwaarden.

      2. Vergelijken & kiezen

      Wij vergelijken de voorwaarden van meer dan 50 financiers en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

      3. Uitbetaling

      Na akkoord vragen wij de definitieve overeenkomst op bij de financier en kun je deze tekenen. Na het tekenen zal de uitbetaling plaatsvinden.

      Vragen over financiering bedrijfsovername

      Waar kijkt de bank naar bij een financiering bedrijfsovername?

      Als je een bedrijfsovername wilt financieren dan kijken banken naar een aantal belangrijke zaken:

      • Een goed bedrijfsplan
      • Hoe zien de financiële cijfers eruit van de over te nemen onderneming?
      • Hoeveel eigen vermogen kun je inbrengen?
      • Is er een bijvoorbeeld een achtergestelde lening van de verkoper om de vermogenspositie van de koper te verbeteren?

        Welke financieringsvormen zijn er bij een bedrijfsovername?

        Je kunt een bedrijfsovername op meerdere manieren financieren. Dit kan onder meer met financieringsvormen zoals een banklening, een achtergestelde lening van de verkoper, via crowdfunding of alternatieve manieren van financieren. Je kunt ook financieringsmogelijkheden combineren. Dit noemen we een stapelfinanciering.

        Voorbeeld: de bank financiert een deel, de koper financiert een gedeelte en de verkoper leent de rest van de overnamesom aan de koper. Als een verkoper hieraan meewerkt, kan het zijn dat een overname wel lukt waar het eerder niet lukte.

        Doordat wij niet alleen met de grote banken werken maar ook met alternatieve financiers en privé investeerders hebben wij toegang tot veel oplossingen voor de financiering van jouw bedrijfsovername. Samen met de kennis en ervaring van onze adviseurs zorgt dit voor de grootste slagingskans en de beste rente en voorwaarden voor jouw bedrijfsovername financiering.

        Banklening

        De meest voorkomende financiering is een zakelijke lening bij de bank. Je leent het bedrag dat nodig is voor de bedrijfsovername en betaalt de bancaire lening gespreid terug over een vastgestelde periode waarbij je rente betaalt.

        Achtergestelde lening van de verkoper

        Bij een achtergestelde lening leent de verkoper (of voormalige eigenaar) een deel van de overnamesom aan de koper. Dit houdt overigens niet in dat de verkoper eigenaar blijft van dit deel. Het grote voordeel is dat hiermee een financiering rond kan komen waar dit eerder niet lukte. Een lening bij de verkoper of een geleidelijke overname is een goed teken naar andere geldverstrekkers. De verkoper toont namelijk veel vertrouwen in de koper.

        Crowdfunding

        Crowdfunding zorgt ervoor dat je geld ophaalt bij het grote publiek waarmee je een deel van de bedrijfsovername kunt financieren. Crowdfunding bestaat vaak uit investeerders die interesse hebben in jouw bedrijf. Er ontstaat een speciale band tussen je bedrijf en de mensen die er geld in steken.

        Alternatieve manieren van financieren

        Daarnaast zijn er nog meer alternatieve manieren van financieren. Dit kan bijvoorbeeld een fonds of een andere financiering zijn, waarbij andersoortige leningen worden verstrekt dan een banklening.

        Kijk hier voor meer aanvullende financieringsmogelijkheden.

        Hoe bereken ik de waarde van een bedrijf?

        Om de waarde van een bedrijf te berekenen wordt in eerste instantie uitgegaan van de financiële gegevens van een bedrijf. Maar de waarde haal je niet alleen uit boeken, andere factoren spelen ook een rol. Lees hier hoe je het beste de waarde van een bedrijf kunt berekenen.

        Is een financiering van goodwill mogelijk?

        Goodwill is de (onzichtbare) meerwaarde van een bedrijf, maar dat betekent niet dat het financieren van goodwill niet mogelijk is.
        Sommige dingen kun je precies berekenen, zoals de inventaris en voorraad. Maar aan andere zaken kunt je moeilijker een prijskaartje hangen. Als bijvoorbeeld jouw bouwbedrijf extra winst maakt doordat je kundig en ervaren personeel hebt, dan is dit iets waard. Dat heet goodwill en neemt je mee in de verkoopprijs.

        In eerste instantie wordt gekeken naar de winstgevendheid van het overnemende bedrijf en eventueel het bedrijf en privésituatie van de koper, om te kunnen bepalen of goodwill ook kan worden meegefinancierd. Omdat de adviseurs van Finaforte toegang hebben tot veel financieringsoplossingen en goed jouw cijfers kunnen analyseren, is het verstandigste om hiervoor contact opnemen met onze adviseur.

        Kan ik een bedrijfsovername van een horecaonderneming financieren?

        Het financieren van een bedrijfsovername van een horecaonderneming is minder eenvoudig, maar er zijn zeker mogelijkheden. Zaken waar banken naar kijken bij een bedrijfsfinanciering van een horecaonderneming zijn onder meer de locatie van de onderneming en of degene die het bedrijf overneemt ervaring heeft in de horeca. Omdat de adviseurs van Finaforte verder kijken dan veel banken en goed naar jouw cijfers kunnen kijken, is de financierbaarheid via ons zo hoog mogelijk.

        Vragen over voorwaarden financiering 

        Kan ik een bedrijfsovername financieren zonder eigen geld?

        Bij een bedrijfsovername moet je er rekening mee houden dat je ongeveer 30 tot 40 procent met eigen vermogen moet financieren. Soms is een lagere eigen inbreng mogelijk, wanneer er bijvoorbeeld extra zekerheden kunnen worden gegeven over jouw financiële positie, zoals een overwaarde op de privéwoning of privévermogen.

        Wat is de looptijd van een lening bij bedrijfsovername?

        De looptijd van een lening bij bedrijfsovername is standaard 5 jaar. Wanneer er sprake is van een achtergestelde lening van de verkoper kan een langere looptijd worden afgesproken. Vaak mag er alleen niet worden afgelost op de lening tijdens de eerste 24 maanden.

        Welke rente betaal ik bij een financiering van een bedrijfovername?

        Hoeveel rente je betaalt bij een lening voor een bedrijfsovername is afhankelijk van de casus en de actuele rentestanden. Op dit moment betaal je tussen de 6% en 8% wanneer je meer zekerheid van financiering kunt bieden. Wanneer er geen onderpand als zekerheid kan worden gegeven, zoals bijvoorbeeld vastgoed, inventaris of voorraad, dan kan de rente hoger uitvallen.

        Met welke extra kosten krijg ik te maken bij een bedrijfsovername?

        Houd bij bedrijfsovername rekening met andere verplichtingen en extra kosten voor de accountant, notaris, bank en eventuele betrokken adviseurs en advocaten. Overige kosten zijn afhankelijk van de aard van de transactie. Een activa/passiva transactie is over het algemeen eenvoudiger dan een aandelenovername waardoor de kosten lager zijn.

        Welke banken financieren een bedrijfsovername?

        Bij Finaforte zijn we aangesloten bij een groot aantal banken en geldverstrekkers die jouw bedrijfsovername kunnen financieren. Doordat we verder kijken dan de meeste banken en goed naar jouw cijfers kunnen kijken, heb je bij ons de grootste kans van slagen.

        Ontdek wat andere ondernemers over ons zeggen

           9,9 - bron: advieskeuze

        "Het hypotheekadvies/bemiddeling in mijn geval was super veeleisend. Met een positief eindresultaat. Hierbij is zo ontzettend veel contact geweest dat zijn backoffice mijn telefoonnummer ging herkennen. Alle lof voor de adviseurs voor het aangaan en winnen van deze uitdaging. Het was een close call. Letterlijk vrijdagmiddag hypotheek akkoord en donderdag de sleutel van ons nieuwe huis."

        Ruben - Ondernemer
        bron: advieskeuze

        "Toen mijn partner net als zzp'er startte met zijn nieuwe onderneming heb ik al contact opgenomen met Finaforte. De adviseur heeft ons vanaf het begin goed geholpen en duidelijk verteld wat er voor nodig was om een hypotheek te kunnen krijgen in de prijsklasse die wij wilden (ver boven de NHG grens, om een beeld te schetsen). Daar hebben we vervolgens naartoe gewerkt. Ondanks dat we uiteindelijk (bijna een jaar na het eerste gesprek) cijfers van een gebroken boekjaar en een prognose -na 1 jaar zzp'er te zijn geweest- naar de adviseur hebben gestuurd, heeft hij direct een hypotheek voor ons kunnen regelen. Tussen het afronden van het hypotheekdossier en het binnenkrijgen van de offerte zat maar ruim 1 week. Niets dan lof!"

        Ruben - Ondernemer
        bron: advieskeuze

        Weten wat uw mogelijkheden zijn?

        Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

        Oriënterend gesprek

        Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

        Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

        De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

        "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."