FinaForte Hypotheken

DGA hypotheek

  9,9 - bron: advieskeuze

Hypotheek als dga? Wij hebben niet alleen verstand van hypotheken maar juist ook van het inkomen van een dga voor een hypotheek. Wij analyseren zelf het inkomen en besteden dit niet uit. Je spreekt direct met een hypotheekadviseur gespecialiseerd in hypotheken voor dga’s.

 • Keuze uit meer dan 40 banken
 • Specialist in hypotheken voor dga
 • 100% onafhankelijk
 • Hoogste slagingskans

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

DGA hypotheek
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Ondernemers hypotheken

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

Krijg altijd de beste rente

De snelste weg naar de beste dga hypotheek

Wij zijn 100% gespecialiseerd in hypotheken voor dga. Wij zijn aangesloten bij alle banken en onze dga hypotheekadviseurs kennen het acceptatiebeleid van de banken als geen ander. Hierdoor weten ze precies bij welke bank je de hoogste slagingskans hebt en waar je de hoogste hypotheek kunt krijgen.

Loopt jouw hypotheekaanvraag als dga stroef of ben je afgewezen? Ook dan hebben wij in meeste gevallen gewoon mogelijkheden voor je. Door het goed kunnen vertalen en toelichten van jouw cijfers kunnen wij meer voor je betekenen.

Ook als startende dga zonder jaarcijfers kun je bij ons terecht. Wanneer je minimaal 6 maanden als dga werkt en in loondienstverband hetzelfde beroep uitoefende kun je via ons gewoon een hypotheek krijgen.

Meer informatie over de dga hypotheek?

Wil je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatiegesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

100% onafhankelijk

Wij begrijpen ondernemers

Specialist in hypotheken voor dga

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Bij ons kun je méér lenen

Bieden zonder voorbehoud

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Wij begrijpen ondernemers

  Specialist in hypotheken voor dga

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Bij ons kun je méér lenen

  Bieden zonder voorbehoud

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Ik accepteer het privacy beleid

   Nieuw! Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers

   Finaforte streeft naar een eerlijke woningmarkt voor ondernemers en daarom bieden we hen ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’.

   Hiermee kun je met meer zekerheid een bod zonder voorbehoud uitbrengen en heb je tot wel 50% meer kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Zo heb jezelf meer zekerheid en krijgen de verkoper en makelaar meer vertrouwen in jouw bod. Lees meer over ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’.

   Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers
   Keuze uit alle banken en altijd de laagste rente

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, maximale hypotheek, rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Onze hypotheekadviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van de banken als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Tekenen bij de notaris

   Na akkoord vragen wij de definitieve hypotheekofferte op bij de bank en kun je deze tekenen bij de notaris. Nu kun je genieten van jouw nieuwe woning.

   Informatie over de hypotheek voor dga

   Ben jij directeur-grootaandeelhouder (dga) en heb je een hypotheek nodig voor je nieuwe woning? Als ondernemer krijg jij te maken met strengere voorwaarden dan mensen in loondienst. Daarnaast gelden voor jou als dga extra regels voor het vaststellen van jouw inkomen. De meeste dga’s komen lastig door deze barrière van bureaucratie heen. Daarbovenop begrijpen vaak reguliere hypotheekadviseurs het inkomen van een dga niet. Hierdoor eindigen de meeste dga’s met een onterechte afwijzing óf een lagere hypotheeksom.

   Je kunt dit voorkomen door je goed voor te bereiden op jouw hypotheekaanvraag bij de bank. Maar hoe pak je dat het beste aan als dga? Hoe zorg je ervoor dat de bank wél jouw inkomen begrijpt? Met andere woorden: hoe vergroot je jouw slagingskans én de hoogte van je hypotheek? Ontdek snel alles wat je moet weten over de dga hypotheek:

   Dga hypotheek in het kort
   Kan ik een hypotheek krijgen als dga?
   Welke aanvullende documenten heb ik nodig als dga?
   Naar welke cijfers kijkt de bank precies?
   Hoe bereken ik mijn maximale dga hypotheek?
   Bij welke banken kan ik terecht als dga?

   Dga hypotheek in het kort

   Als mensen in loondienst een hypotheek aanvragen, kijkt de bank alleen naar het loonstrookje van diegene. Maar bij jou als dga werkt dat niet zo simpel, omdat jijzelf invloed hebt op de hoogte van je loon. Aan de ene kant ben je als werknemer inderdaad in loondienst bij je eigen bv. Aan de andere kant ben je een ondernemer. En de winst die je maakt als ondernemer, kan iedere maand verschillen. Dat betekent dat jij als dga met een variabel inkomen tot een ‘risicogroep’ behoort als het gaat om jouw hypotheek.

   Dga inkomen is méér dan dga loon
   In tegenstelling tot de IB-ondernemer, krijg je als dga te maken met specifieke regels voor het vaststellen van jouw inkomen voor een hypotheek. Omdat jouw inkomen voortkomt uit meerdere factoren, is deze moeilijker vast te stellen dan die van ondernemers met een eenmanszaak of vof. Vaak kijken de banken standaard naar het dga salaris van rond de € 45.000,-. Terwijl jouw totale inkomen waarschijnlijk bestaat uit méér componenten:
   • Dga loon / dga salaris dat je jezelf uitkeert vanuit de bv of holding;
   • Dividend dat je jezelf uitkeert vanuit de bv of holding;
   • Dividend dat in de bv of holding zit;
   • Overwinst dat in de bv of holding zit.

   Dga inkomen vraagt maatwerk voor hypotheek
   Een succesvol hypotheektraject van een dga vraagt altijd om maatwerk en specialisme. Als je meer dan alleen jouw dga salaris wilt meenemen voor de berekening van jouw hypotheek, is het belangrijk om jouw inkomen te laten beoordelen door iemand met extra kennis hierover. En omdat de situatie van de ene dga enorm kan afwijken van een andere dga, is een individuele beoordeling door een dga-specialist cruciaal. Deze kan jouw cijfers analyseren en normaliseren, zodat jouw dga inkomen zo maximaal mogelijk wordt gepresenteerd aan de bank.

   Hypotheekverstrekkers vertrouwen op dga-specialisten
   Jouw dga-specialist kijkt naast jouw cijfers óók naar het verhaal van jou en je onderneming. Zo kan je een tijdelijke daling van je inkomen bijvoorbeeld logisch laten verklaren in de krediettoelichting die een dga-specialist schrijft voor jouw hypotheekaanvraag. Plan dus snel een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze dga-specialisten die jouw inkomstenbronnen wél begrijpt.

   Wij selecteren de beste dga hypotheek voor jou
   Elke hypotheekverstrekker heeft andere voorwaarden voor het meenemen van jouw (over)winst en dividend. Bovendien heeft elke bank zijn eigen regels met betrekking tot het dga inkomen. Zo telt de ene bank overwinst minimaal mee, terwijl de andere bank de overwinst maximaal meetelt. Het is dan ook van belang dat de dga hypotheek bij de juiste bank wordt aangevraagd voor jouw specifieke situatie. Ook hier helpt een dga-specialist jou mee. Wij zijn 100% onafhankelijk en vergelijken alle hypotheekverstrekkers voor jou. Dus neem snel contact met ons op!
   Let op! Heb je een holding met meerdere werkmaatschappijen? In dat geval raden we je aan om altijd contact met ons op te nemen. Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in deze casussen en kunnen zelf jouw dga inkomen vaststellen. Wij weten direct welke vragen de bank zal stellen en hoe we ons hierop kunnen voorbereiden.

   Kan ik een hypotheek krijgen als dga?

   In de meeste gevallen wel. Het antwoord verschilt natuurlijk per situatie en vereist maatwerk. Maar één ding is zeker: als dga kun je vaak méér lenen dan je denkt door jouw hypotheekaanvraag goed voor te bereiden samen met een dga-specialist en eventueel jouw boekhouder of accountant. Voor jou als dga gelden strengere regels dan voor mensen in loondienst én meer specifieke regels voor het vaststellen van jouw inkomen in tegenstelling tot die van andere typen ondernemers. De volgende factoren hebben allemaal invloed op de beoordeling van jouw hypotheekaanvraag:

   Hoelang ben je actief als dga
   Hoelang jij actief bent als dga, is van grote invloed op hoe haalbaar jouw dga hypotheek is en hoeveel mogelijkheden je hebt. In de regel geldt: hoe langer jij dga bent, hoe makkelijker je een hypotheek kunt krijgen. Tegenwoordig hebben dga’s steeds meer mogelijkheden. Want als je vroeger een hypotheek als dga zocht, kwam je alleen in aanmerking als je langer dan 3 jaar dga was. Nu is dat niet meer zo en hebben ook startende dga’s steeds meer mogelijkheden:

   Hoelang ben je actief als dga? Hoe ziet de bank jou? Kan je een dga hypotheek krijgen?
   6 maanden tot 1 jaar startende dga zonder jaarcijfers ja, zeer beperkte mogelijkheden
   1 jaar tot 2 jaar startende dga beperkte jaarcijfers ja, beperkte mogelijkheden
   2 jaar tot 3 jaar startende dga beperkte jaarcijfers ja, beperkte mogelijkheden
   3 jaar of langer geen startende ondernemer ja, zeer goede mogelijkheden

   Extra informatie voor startende dga
   In de eerste instantie kijken de banken naar jouw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Maar als je minder jaarcijfers kunt aanleveren als startende dga, maken sommige banken een uitzondering door jouw hypotheekaanvraag op een andere manier te behandelen. Bijvoorbeeld door te kijken naar de branche waarin je actief bent, of je eventueel weer snel aan de slag kunt in loondienst, naar jouw carrière in het verleden en de verwachte bestendigheid van jouw inkomen in de komende jaren als ondernemer. Heeft de bank een goed gevoel en een positieve indruk van hoe jouw bv of holding er de komende jaren uitziet? Dan maak je een goede kans. Stabiliteit is een belangrijke waarde voor hypotheekverstrekkers.
   Een hypotheekaanvraag van een dga zonder jaarcijfers moet altijd extra goed onderbouwd worden en goed besproken worden met de bank. Wellicht heb je een deel van jouw bedrijfsactiviteiten in een recent opgerichte bv ondergebracht en kun je dus nog geen jaarcijfers laten zien. Zo kan het soms ook goed zijn om als startende dga aan te tonen dat je dezelfde werkzaamheden eerder in loondienst hebt uitgevoerd. En is de branche waar je in werkt stabiel of gebeuren er gekke dingen? Hoeveel vaste lasten heb je? Hoeveel risico loop jij? Hoe heeft jou onderneming zich ontwikkeld en wat zijn de verwachtingen in de toekomst? Hoe speel jij als dga in op actuele ontwikkelingen en in hoeverre kun je tegenvallers opvangen? Ook geldt: hoe meer eigen geld je kunt inleggen, hoe meer vertrouwen de bank heeft in jou. Welk vermogen zit er in jouw onderneming – en hoe denk je dit er in de toekomst uit te halen? Op basis van een goede onderbouwing van een dga-specialist kun je een dga hypotheek krijgen. Wanneer je minimaal 6 maanden als dga werkt en in loondienstverband hetzelfde beroep uitoefende, kun je via ons een hypotheek krijgen.

   • Heb jij de meeste zeggenschap in jouw bv?
   Jouw overwinst kan alleen worden meegerekend als je niet alleen minstens 5% van de aandelen bezit, maar óók de meeste zeggenschap hebt in jouw bv.

   • De hoogte van jouw dga loon wat is dit nou? Loon/salaris of winst?!
   Hoe hoog is jouw dga salaris? Wat is de hoogte van jouw winst? De combinatie van deze twee bepalen vaak de hoogte van jouw toetsinkomen en dus hoe hoog je hypotheeksom kan zijn.

   • De ontwikkeling van jouw dga inkomen
   De ontwikkeling van je winst is een graadmeter om te bepalen of jij in de toekomst de hypotheek kan blijven betalen; is jouw winst stabiel, stijgend of dalend? Stel, jouw winst gaat ieder jaar steeds meer omlaag. Dan gaan de alarmbellen van de banken af en zullen zij wellicht minder hypotheek aan jou verstrekken.

   • De bestendigheid van jouw dga inkomen
   Naast de hoogte en de ontwikkeling van jouw inkomen, wil de bank weten of jouw inkomen voldoende ‘bestendig’ is. Hiermee wil de bank een inschatting maken of je niet alleen nu, maar óók in de toekomst voldoende inkomen uit jouw bv of holding kan halen. Om dit te achterhalen, voert de bank een ‘vermogenstoets’ uit om jouw vermogenspositie te bepalen. Dit is dus eigenlijk een soort kruiscontrole met jouw dga loon, overwinst en dividend. Maar bij startende dga’s kijken sommige banken naar andere factoren om de bestendigheid van het inkomen te bepalen.

   • Rekening-courant directie schuld en dga hypotheek
   De meeste dga’s hebben een ‘rekening-courant’ schuld positie. Dit is een aparte ‘boekhoudkundige rekening’ met de bv. Alle bedragen die je over en weer boekt tussen jouw privérekening en de zakelijke rekening van jouw bv of bestedingen direct vanuit jouw bv die als privé uitgave aangemerkt dient te worden vallen hier onder. De meeste geldverstrekkers houden geen rekening met een rekening-courant schuld tot een bedrag van €17.500. Maar is het bedrag van de rekening-courant boven de €17.500 gedurende het jaar? Dan houdt de bank hier wél rekening mee bij de beoordeling van jouw hypotheekaanvraag.
   De lasten die voortvloeien uit deze rekening courant schuld neemt een geldverstrekker mee in de berekening en toetsing van jouw maximale hypotheek. Een te hoge rekening-courant schuld kan ervoor zorgen dat jouw hypotheekaanvraag wordt afgewezen of dat je een te lage hypotheeksom krijgt aangeboden. Begin daarom op tijd met de voorbereiding en zorg dat je rekening-courant schuld op orde is.

   Rekening-courant met leningovereenkomst
   Sommige dga’s hebben een ‘leningovereenkomst’ afgesloten voor hun rekening-courant. Dan zijn er ook afspraken gemaakt over het aflossen van deze rekening-courant en de hoogte van de rentevergoeding. Dit neemt de bank dan vaak mee als basis voor de toetsing. Ook hebben banken vaak ongeacht de voorwaarden uit deze overeenkomst zelf kaders waarmee zij willen rekenen en toetsen. Die zijn dan vaak strenger en zwaarder dan dat de meeste dga’s in de leningovereenkomst met zichzelf en hun bv hebben vastgelegd.

   Rentedragende rekening-courant
   Ook zijn er banken die rekening houden met de rentelasten van een rekening-courant. Met een ‘rentedragende rekening-courant’ is de dga rente verschuldigd. Het is dus een rentelast in privé naar de bv of holding. De gedragscode gaat uit van minimaal 2% per maand. Daarmee wordt de last van een rekening-courant gelijkgesteld aan dat van een doorlopend krediet. Als de rekening-courant enkele tonnen bedraagt, heeft dit een gigantische impact op hoeveel je mag lenen. Geldverstrekkers gaan hier verschillend mee om, maar houden over het algemeen hier wel rekening hiermee.

   Rekening-courant schuld oplossen
   Stel, je hebt als dga een hoge schuld aan je eigen bv. In de praktijk tellen de meeste dga’s de lasten van de rekening-courant op bij de schuld, zodat ze dit bedrag verschuldigd blijven. Ze hebben dan privé een significante rekening-courant schuld opgebouwd, terwijl het aflossen hiermee wordt doorgeschoven naar de toekomst. Maar deze schuld zie je terug in de jaarrekening van jouw bv en in jouw eigen aangifte inkomstenbelasting.
   Dit kun je oplossen door de rekening-courant schuld terug te betalen (als je deze middelen hebt). Maar de meest gebruikelijke manier om dit op te lossen is door een of meerdere dividenduitkering(en). Hiervoor dien je over voldoende liquiditeiten te beschikken in verband met te betalen dividendbelasting. Tevens dien je hiervoor een dividend uitkeringstoets te laten uitvoeren.
   Uiteindelijk beoordelen de hypotheekverstrekkers jouw rekening-courant op basis van maatwerk. Iedere bank heeft een eigen visie op deze lasten, waardoor de uitkomst per bank anders kan zijn. Houd er in ieder geval rekening mee dat een eventuele rekening-courant gevolgen heeft voor de bestendigheid van jouw dga inkomen en voor hoeveel je maximaal mag lenen. Het oplossen van een (te hoge) rekening-courant door een dividenduitkering heeft overigens vaak geen positieve invloed op de balansratio’s. Daar moet dus ook op worden gelet bij het oplossen van de rekening courant directie schuld.

   Wil je weten wat er écht mogelijk is voor jou als dga?
   Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze dga-specialisten! In de wirwar van regels en uitzonderingen, geven wij een helder beeld van jouw mogelijkheden als dga.

   Deze documenten heb je nodig voor een hypotheekaanvraag als dga

   Voor jou als dga gelden strengere regels dan voor mensen in loondienst en voor andere typen ondernemers. Daarom moet je aanvullende documenten aanleveren. Deze zijn bepalend voor het succes van jouw hypotheekaanvraag:
   • Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK) inschrijving
   • Jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar (geldt niet voor startende dga)
   • Beperkte jaarcijfers of halfjaarcijfers (alleen voor startende dga)
   • Geconsolideerde jaarrekeningen inclusief organogram (indien mogelijk)
   • Prognose
   • Salarisstrook
   • Kopieën van inkomstenbelastingaangiftes en – aanslagen (IB) van de afgelopen 3 jaar
   • Kopieën van aangiften vennootschapsbelasting (vpb) van de afgelopen 3 jaar
   • Rekening-courant overeenkomst (indien mogelijk)
   • Krediettoelichting van dga-specialist

   Dus waar wacht je nog op? Schakel direct onze hulp in! Als zowel onafhankelijke hypotheekadviseur als dga-specialist zijn we 100% gespecialiseerd in de dga hypotheek. Wij weten precies hoe we jouw jaarcijfers corrigeren, normaliseren én optimaal vertalen naar de bank. Door deze extra expertise, heb je bij ons de hoogste slagingskans in de markt (méér dan 95% kans!) – hoe complex je situatie als dga ook is.

   Naar welke cijfers kijkt de bank precies?

   Als jij begrijpt hoe de bank naar jouw cijfers kijkt, dan weet je ook hoe je hierop kan inspelen door je cijfers goed te presenteren. Het is belangrijk om hierop in te spelen door je cijfers en ratio’s op orde te maken. Een dga-specialist kan je hiermee helpen.

   Balansratio’s
   De banken kijken niet alleen naar de cijfers op de winst- en verliesrekening om de hoogte van jouw inkomen te bepalen, want zij willen ook weten of jouw inkomen voldoende bestendig is door jouw vermogenspositie te bepalen. Dit doet de bank door te kijken naar de solvabiliteit en liquiditeit in je balans.
   De vermogenstoets wordt bepaald aan de hand van 2 factoren: de ‘solvabiliteit’ en de ‘liquiditeit’ van jouw onderneming. Solvabiliteit en liquiditeit zijn factoren in je balans die je apart moet berekenen. De banken hechten veel waarde aan een goede solvabiliteitsratio en liquiditeitsratio. Zijn deze twee ratio’s van jouw onderneming niet in orde? Dan zijn er veel banken die jou geen hypotheek willen verstrekken. In de regel geldt: hoe beter jouw ratio’s zijn, hoe meer je mag lenen. Let op! Voor startende dga’s wordt minder streng gekeken naar deze ratio’s.
   Je eigen vermogen staat onder je passiva en kan positief of negatief zijn. Is je eigen vermogen negatief? Dan is er werk aan de winkel. Dit moet namelijk positief zijn. Maar soms is dit op korte termijn op te lossen. Een dga-specialist kan je helpen om alles te berekenen en jouw ratio’s in balans te brengen.

   Solvabiliteit berekenen
   De solvabiliteit is de verhouding tussen je eigen vermogen en het balanstotaal. Je eigen vermogen moet minimaal 0,20 of 0,25 (20% – 25%) van het balanstotaal zijn om bij de meeste banken geaccepteerd te worden. Dit noemen we het ‘solvabiliteitsratio’. Dit reken je uit door je eigen vermogen te delen door het balanstotaal.
   De bank vindt jouw solvabiliteitsratio belangrijk, omdat dit een indicatie is dat je genoeg eigen vermogen hebt. Genoeg eigen vermogen laat zien dat je een financieel gezonde onderneming hebt. Want als je onverhoopt enig moment minder winst maakt met je onderneming, functioneert het eigen vermogen als buffer.
   Negatief eigen vermogen betekent in principe dat je verlies maakt, of in het verleden hebt gemaakt. Je moet in ieder geval beide gevallen vermijden als je een hypotheek aanvraagt. De geldverstrekker gaat er dan vanuit dat de benodigde buffers voor de continuïteit van jouw onderneming onvoldoende zijn. Houd daarom de solvabiliteitsratio goed in de gaten!

   Liquiditeit berekenen
   De liquiditeit is de verhouding tussen je vlottende activa en jouw kortlopende schulden (vreemd vermogen). De vlotte activa moeten de kortlopende schulden dekken. Als dat niet lukt, is dat ook een reden voor de bank om jouw hypotheekaanvraag niet in behandeling te nemen. De liquiditeitsratio moet minimaal 1.0 zijn. Dit reken je uit door de vlottende activa te delen door de kortlopende schulden. Zo weet je of er op korte termijn niet meer geld uit moet gaan dan er binnenkomt.

   Rekening-courant schuld heeft negatieve invloed op balansratio’s
   De rekening-courant schuld directie kom je tegen op de activazijde van de balans. Stel je hebt als dga geleend van je eigen bv en de rekening-courant schuld bedraagt meer dan €17.500 euro. De rekening-courant wordt dan door de meeste banken gecorrigeerd. Hiermee wordt het eigen vermogen beïnvloed. Dit heeft een negatieve invloed op de solvabiliteitsratio én de liquiditeitsratio.
   Dat betekent dat een correctie van een zeer hoge rekening-courant een grote impact heeft op de balansratio’s. Zijn de ratio’s na de correctie nog binnen de norm van de desbetreffende bank? Dan is er niks aan de hand. Maar zijn de ratio’s na de correctie onder de norm? Dan brengt de rekening-courant de bestendigheid van jouw dga inkomen in gevaar, waardoor je misschien een lagere hypotheek of helemaal geen hypotheek krijgt.
   Als je ervoor kiest de rekening-courant af te lossen, is dit nog steeds van invloed op de balansratio’s. Stel je kiest ervoor om de rekening-courant schuld op te lossen door deze als dividend uit te keren. Dan heeft dit invloed op jouw balansratio’s, omdat je een uitkering doet die van invloed is op het eigen vermogen.

   Zo krijg je je cijfers & ratio’s op orde!
   Zijn jouw cijfers momenteel niet overtuigend genoeg om aan de bank te laten zien? En heb je daar misschien een goede reden voor? Ga dan eerst met ons in gesprek en dan kunnen we samen met jou jouw cijfers analyseren en een goede onderbouwing schrijven voor jouw hypotheekaanvraag.
   Onthoud dat een balans slechts een momentopname is. Meestal gaat het om de financiële situatie op 31 december. Het is dus belangrijk om goed in te spelen op de momentopname door jouw solvabiliteit en liquiditeit op orde te hebben zodra je je hypotheek aanvraagt. Zo kan het slim zijn om die ene grote uitgave toch nog even uit te stellen, wat meer geld binnen je onderneming te laten staan of om die ene extra opdracht wél aan te nemen.

   Maximale hypotheek berekenen voor dga

   Nu je weet naar welke cijfers de bank kijkt, kun je deze invoeren in onze gratis hypotheekcalculator voor dga’s. Hiermee bereken je je maximale dga hypotheek binnen 1 minuut. Zo krijg je al direct een goede indicatie van jouw maximale hypotheek.

   Hoe berekent de bank jouw maximale dga hypotheek?
   In het algemeen kijken de naar jouw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. De bank rekent met het ‘toetsinkomen’ om jouw maximale dga hypotheek te berekenen. Het toetsinkomen is het dga inkomen dat de banken als uitgangspunt nemen om te bepalen óf en hoeveel jij maximaal kunt lenen als dga. Maar de banken rekenen allemaal met andere rekenmethodes. Daarom krijg je 4 verschillende uitkomsten te zien als je onze hypotheekcalculator voor dga’s gebruikt. De verschillen kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de verschillende rekenmethodes van de banken.

   Maximale ondernemershypotheek exact berekenen?
   De hoogte van je hypotheek hangt af van vele factoren. Elke bank heeft zijn eigen beleid, voorwaarden en rekenmethodes als het gaat om jouw cijfers. Ook de verhouding tussen jouw dga loon, winst, dividend en vermogenspositie heeft een enorme impact op wat je maximaal kunt lenen. Dat alles vereist maatwerk. Dus als je meer zekerheid wilt hebben, kunnen wij exact voor jou berekenen hoe hoog jouw maximale hypotheek is op basis van je huidige financiële situatie. Plan daarom snel een gratis oriëntatiegesprek in!

   Keuze uit alle banken als dga

   Omdat we bij bijna alle banken zijn aangesloten, zijn we 100% onafhankelijk. Wij vergelijken alle banken op het acceptatiebeleid, maatwerk en uiteraard de rente om de beste dga-hypotheek te vinden. Onze dga-specialisten kennen het acceptatiebeleid van de banken als geen ander. Hierdoor weten we precies bij welke hypotheekverstrekker je de hoogste slagingskans hebt en waar je het meeste kunt lenen tegen de beste voorwaarden.

   Heb je nog vragen over de hypotheek voor dga?

   Of wil je je hypotheekaanvraag als dga in gang zetten? Bel ons direct op 085-0074080 of vraag alvast een gratis oriëntatiegesprek aan. Dan bellen wij je binnen één werkdag terug.

   Hypotheek voor dga? FinaForte regelt wél jouw dga-hypotheek

   Ben je DGA en wil je een nieuwe woning kopen? Wij zijn 100% gespecialiseerd in hypotheken voor dga. Waar reguliere hypotheekadviseurs hypotheken voor dga mijden, zijn wij juist gespecialiseerd in de hypotheek voor dga.

   Je maximale hypotheek als dga is vaak hoger dan je denkt

   Bij het berekenen van je maximale hypotheek wordt vaak als eerst gekeken naar de aangifte inkomstenbelasting van de laatste drie jaar. Echter laat deze vaak alleen het dga salaris zien en eventueel een dividend uitkering. Wij kijken niet alleen naar je salaris als dga maar ook naar de overwinst en dividend in je holding en werkmaatschappijen. Elke bank heeft zijn eigen beleid ten aan zien van dividend en overwinst. De ene bank neemt 100% hiervan mee onder bepaalde voorwaarden en de andere bank doet hier helemaal niets mee. Dit kan van grote invloed zijn op jouw maximale hypotheek als dga. De meeste hypotheekadviseurs kijken alleen naar het inkomen op de IB aangifte. Wij analyseren jouw jaarcijfers en luisteren naar het verhaal achter jou en jouw onderneming. Met een goede onderbouwing en toelichting naar de bank toe kun je vaak méér lenen en heb je een hogere slagingskans. Het komt dan ook regelmatig voor dat wij de hypotheek van een dga wel rond krijgen waar dat eerder niet gelukt is. Als je een gevoel wilt krijgen wat FinaForte voor jou kan betekenen lees dan onze reviews.

   Wanneer je een holding hebt met een of meerdere bv’s  waar jouw inkomen vandaan komt dan wil de bank de van welke werkmaatschappij de jaarcijfers ontvangen en soms ook halfjaar cijfers en een prognose. Naast de overwinst en dividend van deze werkmaatschappijen is het ook belangrijk of er een RC directie schuld is en hoe de liquide middelen van de werkmaatschappijen zijn. Kan de overwinst op papier ook uitgekeerd worden? Wanneer je een holding hebt met meerdere werkmaatschappijen raden we je aan om altijd contact met ons op te nemen. Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in deze casussen en kunnen zelf jouw inkomen vaststellen en weten direct welke vragen de bank zal stellen en hoe we ons hierop kunnen voorbereiden. Het lezen en analyseren van de balans en winst & verlies is dan ook dagelijkse kost voor hun. Vaak kun je méér lenen dan je denkt wanneer een specialist naar jouw cijfers en situatie kijkt. Ook kan het zijn dat je als dga een prima inkomen hebt maar de bank je toch niet wilt financieren omdat je niet binnen de voorwaarden past. Geen paniek, aan ons de taak om samen met de bank te zorgen dat jouw hypotheek toch rond komt.

   In meer dan 95% van de hypotheek voor dga’s gewoon rond. Daarmee hebben wij de hoogste slagingskans in de markt voor ondernemers. Dit komt omdat we specialistische kennis hebben over de het lezen en analyseren van het inkomen van een dga en dit niet uitbesteden. Wij zijn ook aangesloten bij bijna alle banken. Door onze ruime ervaring met dga en het groot aantal banken waar wij mee samenwerken weten we precies bij welke bank je de hoogste slagingskans hebt voor je maximale dga-hypotheek.

   Keuze uit alle banken als dga

   Omdat we bij bijna alle banken zijn aangesloten, zijn we 100% onafhankelijk. Wij vergelijken alle banken op het acceptatiebeleid, maatwerk en uiteraard de rente. Of het nu om een dga of zzp hypotheek gaat. Onze dga-specialisten kennen het acceptatiebeleid van de banken als geen ander. Hierdoor weten we precies bij welke hypotheekverstrekker je de hoogste slagingskans hebt en waar je de het meeste kunt lenen tegen de beste voorwaarden.

   Dga hypotheek afgewezen? Ons lukt het wél!

   Loopt jouw hypotheekaanvraag als dga stroef, duurt deze al maanden of ben je afgewezen? Bijvoorbeeld omdat je korter dan drie jaar actief bent als dga? Ook dan hebben wij in de meeste gevallen gewoon mogelijkheden voor je. Hoe? Doordat wij jouw cijfers goed kunnen vertalen en toelichten door onze expertise over de dga-hypotheek. We hebben niet voor niets het hoogste slagingspercentage van meer dan 95%!

   Merk je dat je vastloopt met je dga-hypotheekaanvraag? Word je misschien niet begrepen, omdat je onderneming in een hokje wordt geplaatst? Hoe complex je situatie ook is, bij FinaForte word je waarschijnlijk wél begrepen. Bel ons op 085-0074080 en ontdek wat er écht mogelijk is in jouw situatie als dga. Of laat je naam en telefoonnummer achter voor een gratis oriëntatie gesprek. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op.

   100% onafhankelijk

   Wij begrijpen ondernemers

   Specialist in hypotheken voor ondernemers

   Altijd een gratis oriënterend gesprek

   Meer dan 95% slagingskans

   Bieden zonder voorbehoud

   Altijd de laagste rente

   Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

   Bel ons op 085-0074080

   Plan een gratis oriënterend gesprek!

    

   Ontdek wat andere ondernemers over ons zeggen

    


   PJ
   Ondernemer
   bron: advieskeuze

   Na afwijzing van ons dossier bij een andere financieel adviseur zijn wij met ons uitdagende dossier (DGA) bij Michel terecht gekomen. Michel heeft het voor elkaar gekregen om de financiering voor onze nieuwe koopwoning rond te krijgen ondanks de uitdagingen die er zijn. Terecht noemen zij zich een specialist op het gebied van hypotheken voor ondernemers en wij zouden Michel en collega’s van harte aanbevelen.

   Suzanne en haar collega’s van FinaForte zijn allemaal toppers.
   Het maakt niet uit wie je aan de lijn krijgt, ze zijn altijd vriendelijk en kunnen je direct helpen ( ook al is de gevraagde medewerker niet aanwezig)
   Of je Suzanne nou in de ochtend of laat in de avond spreekt, ze zit vol energie en enthousiasme en pak de koe direct bij de horens.
   Waar de Rabobank stopt, weet FinaForte in enkele dagen al een goed advies te geven en te vertellen wat er allemaal wel kan.
   Wij zijn net een jaar bezig met onze onderneming en FinaForte ziet geen ijsberen op de weg. Door de ervaring die zij hebben zien ze mogelijkheden. Daardoor was onze hypotheek zo geregeld!
   Bij het volgende huis, komen wij zeker weer terug bij FinaForte!


   Igor
   Ondernemer
   bron: advieskeuze

   Nathalie
   zzp’er
   bron: advieskeuze

   Toen mijn partner net als zzp’er startte met zijn nieuwe onderneming heb ik al contact opgenomen met FinaForte. De adviseur heeft ons vanaf het begin goed geholpen en duidelijk verteld wat er voor nodig was om een hypotheek te kunnen krijgen in de prijsklasse die wij wilden (ver boven de NHG grens, om een beeld te schetsen). Daar hebben we vervolgens naartoe gewerkt. Ondanks dat we uiteindelijk (bijna een jaar na het eerste gesprek) cijfers van een gebroken boekjaar en een prognose -na 1 jaar zzp’er te zijn geweest- naar de adviseur hebben gestuurd, heeft hij direct een hypotheek voor ons kunnen regelen. Tussen het afronden van het hypotheekdossier en het binnenkrijgen van de offerte zat maar ruim 1 week. Niets dan lof!

   De adviseur is de ideale hypotheekadviseur (voor ondernemers). Hij weet ontzettend goed waar hij het over heeft, weer wat er wel en niet mogelijk is en communiceert daar duidelijk en eerlijk over. Iets wat niet alle hypotheekadviseurs doen heb ik helaas geleerd. Doe beloven van alles om je binnen te halen maar leveren niet. Alles wat de adviseur heeft gezegd dat ging gebeuren is gebeurt. Hij ontzorgt je als klant enorm, omdat hij ervoor zorgt dat hij weet je wil en zorgt ervoor dat hij alle informatie en documenten heeft om het te regelen. Een absolute aanrader, bedankt!


   Vincent
   Ondernemer
   bron: advieskeuze

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."