FinaForte Zakelijk

Zakelijke hypotheek

Op zoek naar een zakelijke hypotheek? Finaforte heeft de hoogste klanttevredenheid en de beste deals!

Wij vergelijken zowel de grote banken als alternatieve financiers voor u. Wilt u weten wat er mogelijk is voor een zakelijke hypotheek? Plan een gratis quickscan en wij vertellen u alles over de mogelijkheden.

 • 50+ financieringsopties
 • Gratis quickscan mogelijkheden
 • De hoogste slagingskans
 • De beste rente & voorwaarden

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

Zakelijke hypotheek
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Naast banken ook andere financiers

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

De beste rente & voorwaarden

FINAFORTE ZAKELIJK

Zakelijke hypotheek? Wij vergelijken ze allemaal.

Finaforte is gespecialiseerd in zakelijke hypotheken. Waar andere partijen financieringen voor zakelijke hypotheken mijden, zijn wij juist gespecialiseerd in het financieren van zakelijke panden, combinatiepanden en woningen van ondernemers.

Doordat wij bij alle banken en financiers zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heb jij bij ons altijd de grootste slagingskans en de laagste rente voor jouw zakelijke hypotheek. Of je nu interesse hebt in een hypotheek bij ING, ABN AMRO, Rabobank of een van de andere 50 financiers. Finaforte regelt het voor jou tegen voordelige afsluitkosten.

Wij vergelijken alle banken snel en overzichtelijk voor jou. Hierdoor heb jij altijd de beste rente en voorwaarden. Wij hebben meer dan 50 financieringsoplossingen voor jouw bedrijfspand, combinatiepand of bedrijf beschikbaar.

Zakelijke hypotheek berekenen?

Wil je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Zakelijke hypotheek berekening gratis op maat.

Snel inzicht in de mogelijkheden? Vraag een gratis berekening aan op maat.

hypotheek ondernemer berekenen

100% onafhankelijk

Specialist in zakelijke hypotheken

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Via ons kun je méér lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Specialist in zakelijke hypotheken

  Wij begrijpen ondernemers

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Via ons kun je méér lenen

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Ik accepteer het privacy beleid

   Kenmerken zakelijke hypotheek

   Looptijd

   De looptijd van de aflossing van een zakelijke hypotheek ligt tussen de 5 en 20 jaar. De looptijd van de rentevaste periode van een zakelijke hypotheek ligt tussen de 5 en 10 jaar.

   Rente

   De rente van een zakelijke hypotheek varieert vaak tussen de 4,5% en 9,5%. De rente bestaat uit 2 onderdelen: een basisrente en een risico-opslag. Hoe meer zekerheid je kunt bieden bij de lening, hoe lager de rente.

   Hoofdsom lening

   Het bedrag dat verstrekt kan worden voor een zakelijke hypotheek is minimaal 50.000 euro er is niet echt absoluut maximum.  Hoeveel je uiteindelijk kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals jouw bedrijfsresultaat, het doel van de aankoop(voor eigen gebruik of voor de verhuur) en hoe courant het pand is dat je wilt aankopen.
   Z

   Dit kan gefinancierd worden

   Een zakelijke hypotheek kan onder andere worden aangevraagd voor de volgende doeleinden:

   • Bedrijfspand
   • Loods
   • Kantoor
   • Overname
   • Verhuurd vastgoed
   • Beleggingspand
   • Hotel
   • Jachthaven
   • Onroerend goed met een zakelijke bestemming
   Z

   Belangrijke factoren

   Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het aanvragen van een zakelijke hypotheek zijn;

   • Is het pand bedoeld voor eigen gebruik of verhuur
   • De locatie van het pand
   • Hoeveel eigen inbreng is er
   • Is er een huurlast die vervalt
   • Biedt het nieuwe pand extra groeimogelijkheden of voordelen
   • Hoeveel ruimte heb je om de rente en aflossing te betalen

   Om de beste rentes en offertes voor een zakelijke hypotheek te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van Finaforte kunnen jou helpen bij het aanvragen van een zakelijke hypotheek.

   bedrijfsfinanciering

   Wil je meer informatie?
   Plan een gratis oriënterend geprek.

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Vragen over haalbaarheid zakelijke hypotheek

   Waarvoor kan ik een zakelijke hypotheek aanvragen?

   Je hebt een zakelijke hypotheek nodig voor het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. De volgende panden vallen onder zakelijk onroerend goed:

   • Bedrijfspand
   • Loods 
   • Kantoor
   • Overname
   • Verhuurd Vastgoed
   • Beleggingspand
   • Hotel 

   Kan ik een zakelijke hypotheek krijgen?

   De mogelijkheid voor een zakelijke hypotheek hangt af van verschillende factoren. Deze factoren bestaan onder meer uit jouw bedrijfsresultaat, het doel van de aankoop, hoe courant het pand is dat je wilt kopen, jouw rechtsvorm en hoeveel eigen geld je kunt inbrengen. 

   Juist bij zoveel factoren komt de specialiteit van FinaForte kijken. Omdat onze specialisten jouw cijfers goed kunnen vertalen en toelichten, kunnen wij meer voor jou betekenen. Daarnaast kennen zij het acceptatiebeleid van de banken als geen ander. Hierdoor weten zij precies bij welke bank je de hoogste slagingskans hebt en waar je de hoogste hypotheeksom kunt krijgen. 

   Hoeveel eigen geld heb je nodig bij een zakelijke hypotheek?

   Bij een zakelijke hypotheek heb je gemiddeld een 15 tot 30% eigen inbreng nodig. Dit komt omdat de meeste banken maximaal 70% van de marktwaarde van het bedrijfspand financieren. De marktwaarde is de waarde van het vastgoed vastgesteld door een erkend taxateur. 100% van de waarde van het pand financieren is alleen mogelijk met bovenmatige bedrijfsresultaten. Echter heb je dan nog altijd de kosten van overdrachtsbelasting, notaris, financiering, bouwkundige keuring etc. wat je dan niet meefinanciert.

   Is een zakelijke hypotheek zonder eigen geld mogelijk?

   Een zakelijke hypotheek zonder eigen investering is in enkele gevallen mogelijk. Maar alleen als je zeer goede balansratio’s en bovengemiddelde bedrijfsresultaten hebt. 

   Is een inleg zakelijke hypotheek voor jou niet haalbaar? Een alternatief is andere manieren van financieren te zoeken, zoals crowdfunding.

   Lees tip! Lees ook een van onze gerelateerde blogs

   Vragen over zakelijke hypotheekrente

   Welke rente betaal je bij een zakelijke hypotheek?

   De zakelijke hypotheekrente varieert vaak tussen de 4,5% en de 9,5%. Dit komt omdat de rente bestaat uit 2 onderdelen: een basisrente en een risico-opslag. De hoogte van deze risico-opslag is variabel en afhankelijk van jouw situatie. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillen per geldverstrekker.

   Wat bepaalt de risico-opslag?

   De hoogte van de risico-opslag bij de zakelijke hypotheekrente wordt bepaald door een aantal factoren. Over het algemeen geldt: hoe minder risico de bank ziet, hoe lager jouw risico-opslag. Zo krijgt een winstgevend bedrijf dat al langer bestaat een lagere risico-opslag dan een startende ondernemer waardoor de rente lager zal liggen. 

   Deze factoren bepalen vaak de hoogte van de risico-opslag:

   • het onderpand
   • jouw bedrijfsprestaties (omzet, winst, liquiditeit, solvabiliteit)
   • hoe lang jouw bedrijf bestaat
   • eigen inbreng
   • het doel van de financiering (verhuren of voor eigen gebruik)
   • de branche waarin jij je beweegt
   • de toekomstverwachting van de onderneming
   Sterke onderbouwing = lagere opslag

   Een goede financieringsaanvraag zorgt ervoor dat jouw bedrijf goed gepresenteerd wordt aan de bank. Als gevolg van een goede financieringsaanvraag ziet de bank minder risico in jouw onderneming. Hoe minder risico de bank ziet in het verstrekken van een hypotheek aan jouw onderneming hoe lager de rente is die je voorgesteld krijgt van de bank. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het schrijven van een ijzersterke en uitgebreide financieringsaanvraag. Zo zorgen wij dat je de beste rente en voorwaarden krijgt voor jouw zakelijke hypotheek.

   Wil je weten welke rente jij kunt verwachten? Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en onze adviseurs geven je een goede schatting van de te verwachte rente krijgt voor jouw zakelijke hypotheek.

   Hoe bereken je de rente voor een zakelijke hypotheek?

   De rente voor een zakelijke hypotheek is opgebouwd uit 2 delen: de basisrente en de risico-opslag. Deze risico-opslag is een extra rente bovenop je basis hypotheekrente, ook wel debiteurenopslag genoemd. De hoogte hiervan is variabel en hangt af van de risicocategorie waar de geldverstrekker jouw bedrijf in plaatst. Hoe meer vertrouwen de bank heeft dat jij jouw lening kan afbetalen, hoe lager jouw risicocategorie.

   Met onze gratis quickscan krijg je snel een indicatie van jouw maximale zakelijke hypotheek.

   Zakelijke hypotheek berekening gratis op maat.

   Snel inzicht in de mogelijkheden? Vraag een gratis berekening aan op maat.

   hypotheek ondernemer berekenen

   Hoe vergelijk je de rente van zakelijke hypotheken?

   De rente van een zakelijke hypotheek vergelijk je pas als je de offertes van de geldverstrekkers hebt gekregen. Nadat de bank jouw hypotheekaanvraag heeft beoordeeld ontvang je een termsheet. In deze termsheet staan de rente en voorwaarden van de lening. Pas na het ontvangen van de termsheet weet je de hypotheekrente en kun je vergelijken. Onderhandelen over de rente is vaak nog mogelijk.

   Vragen over looptijd en aflossing zakelijke hypotheek

   Wat is de looptijd van een zakelijke hypotheek?

   Bij een zakelijke hypotheek betaal je maandelijks rente en aflossing. Er zijn daarom 2 looptijden, die van de aflossing van de hoofdsom en die van de rentevaste periode. Deze staan los van elkaar. Herfinancieren en/of overstappen naar een andere geldverstrekker is altijd mogelijk na de rentevaste periode, ook als de volledige bedrijfslening nog niet is afgelost.

   Looptijd rentevaste periode

   De rentevaste periode van een zakelijke hypotheek ligt tussen de 5 en de 10 jaar. Gedurende deze looptijd betaal je maandelijks een vaste hypotheekrente. Na deze looptijd beoordeelt de bank je financiële situatie opnieuw en krijg je een voorstel voor herfinanciering. Maar van je huidige geldverstrekker krijg je niet altijd het beste voorstel voor herfinanciering. Daarom raden we aan ook een zakelijke hypotheek aan te vragen bij andere geldverstrekkers.

   Looptijd aflossing

   De meeste banken hanteren bij zakelijk onroerend goed een aflossing van 5%. Per jaar los je dan 5% van de oorspronkelijke hoofdsom af. Dit komt overeen met een hele looptijd van 20 jaar.

   Rekenvoorbeeld looptijd

   Zakelijke hypotheek: € 500.000,-
   Eigen inbreng: 400.000
   Looptijd vaste rente: 10 jaar
   Looptijd aflossen van de hoofdsom: 5%
   Er wordt elk jaar 5% afgelost op de hoofdsom van het pand.
   De aflossing is 5% van €400.000,- = €20.000,- . Na 20 jaar is 100% afgelost.

   Na 10 jaar is de rentevaste periode afgelopen. In deze 10 jaar is er €200.000 van de 400.000 afgelost. Bij het moment van herbeoordeling moet er dus nog € 200.000 aflossen. Er zal nu opnieuw een hypotheek afgesloten moeten worden voor deze € 200.000,-. Of het bedrag wordt ingelost.

   Welke manier van aflossen is gebruikelijk bij een bedrijfslening?

   Bij een bedrijfslening is een lineaire aflossing het meest gebruikelijk. Bij een lineaire lening betaal je rente en aflossing in maandelijkse termijnen. De maandelijkse termijn voor de aflossing blijft gedurende de looptijd gelijk, maar het bedrag voor de rente daalt. Daardoor dalen dus ook de maandlasten.

   Kan ik vervroegd aflossen?

   Of je een zakelijke hypotheek vervroegd kunt aflossen zonder boete of vergoedingsrente is afhankelijk van je financier, soort hypotheek en rentestand van dat moment.

   Welke zakelijke hypotheekaanbieders bestaan er?

   Er zijn meer dan 50 zakelijke hypotheekaanbieders. Deze zijn grofweg in twee groepen te verdelen: bancaire geldverstrekkers en niet bancaire/ alternatieve geldverstrekkers.

   Bancaire aanbieders

   • ABN AMRO
   • Rabobank
   • ING Bank
   • SNS Bank
   • Rnhb
   • Domivest

   Niet bancaire geldverstrekkers

   • Funding Circle
   • October
   • Collin Crowdfund
   • Mogelijk
   • NEWOMIJ
   • Boozt24
   • NEOS
   • Qredits
   • En nog 30+ andere geldverstrekkers

   Overige vragen zakelijke hypotheek

   Welke documenten zijn nodig voor een zakelijke financiering?

   Bij een zakelijke hypotheekaanvraag of financiering lever je documenten aan die de financiële gezondheid van jouw bedrijf aantonen. Dat geeft geldverstrekkers de zekerheid dat je ook in de toekomst je lening kunt betalen. De bank beoordeelt op basis van de documenten jouw maximale leenbedrag.

   Benodigde documenten

   De benodigde documenten die gebruikelijk zijn:

   • Jouw businessplan ( en/of jaarplan )
   • Jaarcijfers (over meerdere jaren)
   • Prognose voor jouw bedrijf (lopende en komende jaar)
   • Taxatie van je bedrijfspand
   • Jouw aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
   • Orders- en/of lopende contracten met klanten
   • Het debiteurenoverzicht
   • Documenten die eigen vermogen aantonen (en eventueel inkomen partner) 

   Per situatie en ondernemingsvorm kunnen er verschillen zijn in de documenten die je aan moet leveren.

   Hulp met documenten

   De FinaForte specialist helpt jouw met deze documenten. Als klant van FinaForte krijg je een eigen online dashboard waar precies staat welke documenten je nodig hebt. Je verzamelt al deze digitale documenten in jouw privé portaal, zo hou je het overzicht!

   Oriënterend gesprek of quickscan, welke gegevens moet ik paraat hebben?

   Om jou de beste informatie te geven hebben we de volgende gegevens nodig.

   • Soort object (bedrijfspand, winkelpand, kantoor, hotel, horecapand, jachthaven etc.)
   • Marktwaarde van het pand
   • Te financieren object
   • Rechtsvorm van je onderneming (eenmanszaak, bv, stichting, vof of maatschap)
   • Jaaromzet in euro’s
   • Jaarwinst in euro’s
   • Hoe ga je het object gebruiken: eigen gebruik of verhuur

   Welke extra kosten komen kijken bij het kopen van een zakelijk pand?

   Extra kosten bij de aankoop van een zakelijk pand zijn onder andere de kosten voor een taxatie (dit is verplicht), de overdrachtsbelasting en de kosten voor de notaris. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud, opstalverzekering en onroerende zaakbelasting.

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, mogelijke rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Wij vergelijken de voorwaarden van meer dan 50 financiers en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Uitbetaling

   Na akkoord vragen wij de definitieve overeenkomst op bij de financier en kun je deze tekenen. Na het tekenen zal de uitbetaling plaatsvinden.

   Wij vergelijken 50+ zakelijke hypotheken

   ING zakelijke hypotheek
   abn amro zakelijke hypotheek
   sns bedrijfshypotheek
   mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
   Rabobank zakelijke hypotheek
   floryn zakelijke hypotheek
   nibc bouwfinanciering
   new10 zakelijke hypotheek 200
   vastgoed hypotheek domiinvest
   ING zakelijke hypotheek
   abn amro zakelijke hypotheek
   sns bedrijfshypotheek
   mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
   Rabobank zakelijke hypotheek
   floryn zakelijke hypotheek
   nibc bouwfinanciering
   new10 zakelijke hypotheek

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."