FinaForte Zakelijk

Hypotheek bedrijfswoning

Ontdek de mogelijkheden voor een hypotheek voor een bedrijfswoning.
Bel ons of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

Wij vergelijken zowel de grote banken als alternatieve financiers voor u. Heeft u behoefte aan een bedrijfsfinanciering? Plan een gratis oriëntatiegesprek en wij vertellen u alles over de mogelijkheden.

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

hypotheek bedrijfswoning
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Naast banken ook andere financiers

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

De beste rente & voorwaarden

Een hypotheek op een bedrijfswoning.

Wij hebben veel ervaring met het financieren van een bedrijfswoning samen met het bedrijfspand. Er zijn een aantal punten van belang bij het financieren van een bedrijfswoning.

 • Zowel de bedrijfswoning als het bedrijfspand zijn beide voor eigen gebruik.
 • Zowel de bedrijfswoning als het bedrijfspand zijn voor de verhuur.
 • Wanneer u de aankoop van een bedrijfswoning samen met een bedrijfspand wilt financieren

Doordat wij bij alle banken en financierders zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heeft u bij ons altijd de grootste slagingskans en de laagste rente voor een bedrijfswoning hypotheek. Of u nu interesse heeft in een zakelijke hypotheek bij ING, ABN AMRO, Rabobank of een alternatieve geldverstrekker. FinaForte regelt het voor u tegen voordelige afsluitkosten.

Doordat wij alle banken snel en overzichtelijk vergelijken voor u heeft u altijd de beste rente en voorwaarden. Wij hebben meer dan 40 financieringsoplossingen voor uw combinatiepand beschikbaar.

Meer informatie over de combinatiepand hypotheek?

Wilt u weten wat er echt mogelijk is in uw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

100% onafhankelijk

Specialist in hypotheek combinatiepand

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Bij ons kunt u méér lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!
  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Specialist in zakelijke hypotheken

  Wij begrijpen ondernemers

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Bij ons kunt u méér lenen

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat uw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!
   Ik accepteer het privacy beleid

   Kenmerken hypotheek bedrijfswoning

   Looptijd

   De looptijd van de aflossing  van een hypotheek voor een bedrijfswoning ligt tussen de 5 en 20 jaar. De looptijd van de rentevaste periode ligt tussen de 5 en 10 jaar.

   Rente

   De rente van een hypotheek voor een bedrijfswoning varieert bij een zakelijke lening vaak tussen de 3,5% en 7,5%. De rente bestaat uit 2 onderdelen: een basisrente en een risico-opslag. Hoe meer zekerheid je kunt bieden bij de lening, hoe lager de rente. Kun je de woning via een woonhuishypotheek financieren, dan varieert de rente vaak tussen de 2% en 5%. 

   Hoofdsom lening

   Hoeveel je uiteindelijk kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals jouw bedrijfs(inkomsten) en hoe courant de woning is die je wilt aankopen. Bij een zakelijke hypoptheek  kun je tot maximaal 80% van de taxatiewaarde lenen. Wanneer je via een woonhuishypotheek een bedrijfswoning financiert dan geldt tevens een lening van maximaal 80% van de taxatiewaarde. Er zijn sommige banken waar je volledig kunt financieren.

   Z

   Dit kan gefinancieerd worden

   Je kunt een bedrijfswoning financieren als je het bedrijf dat ermee is verbonden gebruikt voor jouw eigen onderneming. Een bedrijfswoning staat op het terrein van een bedrijf. Denk aan een kwekerij met kassen en een woonhuis op hetzelfde terrein. 

   Z

   Belangrijke factoren

   Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het aanvragen van een hypotheek bedrijfswoning zijn;

   • Wordt het bedrijf dat is verbonden aan de bedrijfswoning gebruikt voor de eigen onderneming
   • Wordt de bedrijfswoning bewoond door iemand die is verbonden aan het bedrijf
   • Hoe courant is de bedrijfswoning 
   • Hoeveel eigen inbreng is

   Om de beste rentes en offertes voor een zakelijke hypotheek te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van FinaForte kunnen jou helpen bij het aanvragen van een hypotheek voor een bedrijfswoning.

   bedrijfsfinanciering

   Wil je meer informatie?
   Plan een gratis oriënterend geprek.

   Keuze uit alle banken en altijd de laagste rente

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, maximale hypotheek, rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Onze hypotheekadviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van de banken als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Tekenen bij de notaris

   Na akkoord vragen wij de definitieve hypotheekofferte op bij de bank en kun je deze tekenen bij de notaris. Nu kun je genieten van jouw nieuwe woning.

   Vragen over bedrijfswoning

   Wanneer is er voor de bank sprake van een bedrijfswoning?

   Een bedrijfswoning is een woning die staat op het terrein van een bedrijf. Er is hierdoor een functionele binding met het bedrijf. Denk aan een kwekerij met kassen en een woonhuis op hetzelfde terrein. In dit geval spreken we ook wel van een combinatiepand, omdat je in de meeste gevallen bedrijfspand en woning financiert met 1 (zakelijke) hypotheek.

   Hoe weet ik zeker of mijn woning een bedrijfswoning is?

   Om zeker te weten of een woning een bedrijfswoning is, kun je gemakkelijk uitzoeken wat het bestemmingsplan is. Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl voer je het adres in en kun je de huidige bestemming bekijken.

   Wat is het voordeel van een bedrijfswoning?

   Het voordeel van een bedrijfswoning is dat je naast jouw onderneming kunt wonen. Op die manier kun je zakelijk en privé makkelijk combineren. Daarnaast zijn de grondprijzen op een bedrijfsterrein over het algemeen later wat financieel aantrekkelijk is voor de aankoop van een bedrijfswoning.

   Wie mag er in de bedrijfswoning wonen?

   Een bedrijfswoning mag alleen worden bewoond door een persoon die verbonden is aan het bedrijf. In de meeste gevallen is dit de eigenaar of de mede-eigenaar.

   Mag ik een bedrijfswoning verhuren?

   In sommige gevallen mag je de bedrijfswoning verhuren. Je doet er wel altijd verstandig aan om dit na te gaan bij de gemeente. De huurder dient in de regel ook weer verwant te zijn aan het bedrijf.

   Kan ik de bestemming van de bedrijfswoning wijzigen?

   Het is vrijwel niet mogelijk om een bedrijfswoning op een bedrijfsterrein te wijzigen in een burgerwoning. Dit kan alleen wanneer de gemeente een duidelijk beleid heeft om het bedrijfsterrein te transformeren naar een woonwijk of een gemengde wijk. Of als de woning helemaal aan de rand van het bedrijfsterrein is gelegen en de woning voldoende van het bedrijfsterrein kan worden afgeschermd.

   Vragen over hypotheek bedrijfswoning

   Kan ik een hypotheek krijgen op een bedrijfswoning?

   Je kunt alleen een woning met bedrijfsbestemming financieren als je het bedrijf dat ermee is verbonden gebruikt voor jouw eigen onderneming.

   Kan ik als particulier een bedrijfswoning financieren?

   Je kunt als particulier alleen een bedrijfswoning financieren als de grond van de woning de bestemming ‘wonen’ heeft. Als dat niet het geval is dan kun je geen hypotheek afsluiten. Je moet dan een zakelijke lening aangaan.

   Wat zijn de voorwaarden van een zakelijke hypotheek voor een bedrijfswoning?

   Een zakelijke lening voor een bedrijfswoning verloopt hetzelfde als een hypotheek voor een bedrijfspand. Deze informatie vind je op de pagina zakelijke hypotheek. Hier staat alles over de berekening, rente, looptijd, aflossing, de benodigde documenten en andere voorwaarden voor een zakelijke hypotheek.

   Kan ik mijn bedrijfswoning apart van het bedrijfspand financieren?

   Als zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen heeft dan zijn beide bestemmingen apart te financieren. Er is dan sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden. Het hoeft niet per se kadastraal gesplitst te worden. Wel eisen de geldverstrekkers een gesplitste waarde in een taxatierapport.

   Vragen over voorwaarden hypotheek

   Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij het financieren van een bedrijfswoning?

   Wanneer je een bedrijfswoning financiert met een zakelijke hypotheek kun je tot maximaal 80% van de taxatiewaarde lenen. Houd er rekening mee dat ook de overdrachtsbelasting (8%) en aankoopkosten (2%) met eigen middelen moeten worden gefinancierd. Koop je een bedrijfswoning als particulier via een woonhuishypotheek afsluit dan mag je tevens tot maximaal 80% van de taxatiewaarde lenen. Er zijn sommige banken waar je volledig kunt financieren.

   Hoeveel rente betaal ik bij het financieren van een bedrijfswoning?

   Financier je jouw bedrijfswoning met een zakelijke hypotheek, dan varieert de rente vaak tussen de 3,5% en 7,5%. Hoe meer zekerheid je kunt bieden, hoe lager de rente. Voor het financieren via een woonhuishypotheek varieert de rente tussen in de meeste gevallen tussen de 2% en 5%.

   Bij welke banken kun je een hypotheek op een bedrijfwoning krijgen?

   Wij hebben meer dan 40 financieringsoplossingen voor jouw bedrijfswoning beschikbaar. Daarom heb je bij ons de grootste slagingskans. Omdat FinaForte alle banken snel en overzichtelijk kan vergelijken heb je altijd de beste rente en voorwaarden. Of het nu gaat om een zakelijke hypotheek bij ING, ABN AMRO, Rabobank of een alternatieve geldverstrekker: FinaForte regelt het voor je tegen zo voordelig mogelijke afsluitkosten.

   Ontdek wat andere ondernemers over ons zeggen

      9,9 - bron: advieskeuze

   "Het hypotheekadvies/bemiddeling in mijn geval was super veeleisend. Met een positief eindresultaat. Hierbij is zo ontzettend veel contact geweest dat zijn backoffice mijn telefoonnummer ging herkennen. Alle lof voor de adviseurs voor het aangaan en winnen van deze uitdaging. Het was een close call. Letterlijk vrijdagmiddag hypotheek akkoord en donderdag de sleutel van ons nieuwe huis."

   Ruben - Ondernemer
   bron: advieskeuze

   "Toen mijn partner net als zzp'er startte met zijn nieuwe onderneming heb ik al contact opgenomen met FinaForte. De adviseur heeft ons vanaf het begin goed geholpen en duidelijk verteld wat er voor nodig was om een hypotheek te kunnen krijgen in de prijsklasse die wij wilden (ver boven de NHG grens, om een beeld te schetsen). Daar hebben we vervolgens naartoe gewerkt. Ondanks dat we uiteindelijk (bijna een jaar na het eerste gesprek) cijfers van een gebroken boekjaar en een prognose -na 1 jaar zzp'er te zijn geweest- naar de adviseur hebben gestuurd, heeft hij direct een hypotheek voor ons kunnen regelen. Tussen het afronden van het hypotheekdossier en het binnenkrijgen van de offerte zat maar ruim 1 week. Niets dan lof!"

   Ruben - Ondernemer
   bron: advieskeuze

   100% onafhankelijk

   Wij begrijpen ondernemers

   Specialist in hypotheken voor ondernemers

   Altijd een gratis oriënterend gesprek

   Meer dan 95% slagingskans

   Bieden zonder voorbehoud

   Altijd de laagste rente

   Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

   Bel ons op 085-0074080

   Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor FinaForte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van FinaForte. FinaForte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."